Освітній тур в Естонію для інноваційних організацій та організацій, що підтримують бізнес

The BSOs' tour to Estonia — це п'ятиденна освітня програма, яка надає можливість представникам країн Східного партнерства поглибити свої знання та ознайомитися з передовими підходами у розбудові ефективної бізнес-екосистеми. Естонія була обрана як приклад передової країни з розвитку стартап-екосистеми, інновацій та цифровізації.

Для участі в програмі було відібрано 40 учасників, які представляли організації з підтримки бізнесу з 5 країн Східного партнерства: Азербайджану, Вірменії, Грузії, України та Молдови.



Протягом п'яти днів учасники туру відвідали креативні та інноваційні центри такі як Telliskivi Creative City, Tallinn Creative Incubator, де вони мали нагоду наочно побачити успішні приклади реновації та взаємодії підприємств. Під час воркшопів представники локальної бізнес-екосистеми ділились естонськими практиками та підходами, що допомагають залишатися Естонії країною-лідером серед кількості стартапів в ЄС.



Учасники також відвідали Latitude59 — одну з найбільших технологічних конференцій Балтійського регіону. Учасники мали змогу послухати лекції та воркшопи, отримати нові контакти та зустрітись із потенційними партнерами.

Результатом освітнього туру став розроблений Action Plan на основі отриманих нових знань та інсайтів протягом туру. Кожен учасник прописав стратегію впровадження змін, які допоможуть не лише розвинути власні організації, але й позитивно вплинути на розвиток екосистеми на національному рівні.

Програма реалізовувалась CIVITTA за підтримки Eurochambres та EU4business.

Команда проєкту:

Менеджмент проєкту:

Harri Tallinn —  асоційований партнер, CIVITTA;
Iurii-Volodymyr Blavt — партнер, CIVITTA; 
Olena Shershun — проєктна менеджерка, CIVITTA;
Elo Meier — проєктна асистентка, CIVITTA;
Marharita Horokhova  —  аналітикиня, CIVITTA.

Комунікація, контент та маркетинг:

Karina Tsymbalenko — старша менеджерка із комунікацій, CIVITTA;
Alyona Kara —  комунікаційна менеджерка, CIVITTA.

Поділитись